Keltisch zeezout

Wie mij een beetje kent, weet dat er drie dingen zijn waar ik heel enthousiast over ben: roomboter, magnesiumchloride en keltisch zeezout.

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch is een natuurlijk grijs, ongewassen en onbewerkt zeezout. Het heeft geen chemische behandeling ondergaan en bevat geen additieven. De lichte grijze kleur is ontstaan door de absorptie uit de klei langs de zoutvelden. Het is het meest natuurlijke zout dat je kan vinden. Het heeft een lager natrium gehalte en een erg gevarieerde minerale samenstelling, met inbegrip van magnesium, kalium, calcium en sporenelementen. De vele mineralen (72!) en spoorelementen in Keltisch zeezout kunnen als een mineraalcomplex worden gezien. Klinkt goed hè?

Nu ben ik altijd een liefhebber van zout geweest. Lichtelijk verslaafd, mogen we het wel noemen. Ik weet niet hoelang ik al POTS heb, maar bij POTS wordt een behoorlijke hoeveelheid extra zout aangeraden. Ik vraag me af om mijn lichaam onbewust aanvoelde dat ik dit nodig had. Gelukkig heb ik al jaren geleden het bewerkte, lege tafelzout vervangen met Keltisch zeezout.

Een goede manier om Keltisch zeezout tot je te nemen is in de vorm van sole, een mengsel van zout en water. Zo maak je het:

  • Vul een glazen pot met 1/3 Keltisch zeezout.
  • Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud.
  • Koel en donker bewaren.
  • Onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is.
  • Van dit mengsel doe je een theelepel in een glas water. Ik zou zeggen, zo vaak als je lichaam er trek in heeft! Ik ben een groot voorstander van het idee dat je lichaam zelf aangeeft waar het behoefte aan heeft. Luister hiernaar!

Het is zinvol om je zout te drinken. Het is dan vloeibaar en dus in een vorm die je bloed herkent. Het wordt direct opgenomen in de bloedbaan en vindt zo zijn weg naar de cellen. Op deze manier krijg je elke dag op een makkelijke manier een complete dosis mineralen binnen, in de goede verhouding, balans en samenstelling.

Misschien is het even wennen, een licht zout smaakje aan je water, maar op den duur proef je er niks meer van en ik vind het zelfs lekker.

Sole is overigens ook erg goed als je last hebt van opkomend maagzuur. Dit namelijk niet een teken van te veel maar juist te weinig maagzuur!!! Maagzuur is vloeibare chloor en onze bron van chloride is zout. Probeer het maar.

Mensen zijn huiverig om zout tot zich te nemen, maar vergelijk dit zout niet met tafelzout. Los van het feit dat je zout gewoon nodig hebt (en als je geen bewerkte producten eet, krijg je ook niet te veel binnen via je voeding), krijg je met Keltisch zeezout minder natrium binnen en vooral erg veel mineralen en spoorelementen.

Ik koop mijn Keltisch zeezout bij de reform winkel, voor €4/kg.

Ok, nu allemaal als de sodemieter om Keltisch zeezout en gooi die bewerkte tafelzout de prullenbak in!

Roos

Related posts

Leave a Comment