Kwik vergiftiging deel 1

Je wilt niet weten hoe blij ik was toen de uitslag van mijn haartest bevestigde wat ik al dacht: een kwik vergiftiging. Dat betekent namelijk dat er een mogelijke oorzaak is waardoor mijn lichaam niet werkt zoals het hoort en ik me zo beroerd voel.

En, nog beter: een oplossing!!!!

Ik heb geen idee in hoeverre mijn klachten zijn opgelost wanneer alle kwik mijn lichaam uit is, maar de prognose is erg positief. Er zijn zoveel verhalen van mensen die hun leven weer terugkregen door te cheleren. Maar al voel ik me 50% beter dan nu, dan is dat al zóveel winst.
Dus in plaats van zeggen: ik ben chronisch ziek, zeg ik nu: ik ben herstellende van een kwik vergiftiging.
Hoe fantastisch klinkt dat??

Er komt nog een uitgebreidere blog over hoe een kwik vergiftiging ontstaat, hoe je het laat testen, etc. Maar voor nu even een korte uitleg over het Andy Cutler Chelation (ACC) Protocol. Hét protocol om kwik te ontgiften.

Andy Cutler
“Dr. Andy Cutler has a PhD in chemistry from Princeton and a bachelor’s degree in physics from the University of California. Andy is a pioneer of a unique form of chelation and author of the book, Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment. At one time, he struggled with symptoms that no doctor could explain, and when he found the root cause, he made it his mission to turn things around both for his own benefit and for the benefit of countless others. His problem was mercury toxicity. The chelation protocol that Andy went on to develop is safe and successful where many others are not.”
Dit is de intro van een interview met Andy Cutler. Klik hier als je meer wilt lezen. 

Chelation / chelatie
Chelatie is het proces waarbij je een chelator gebruikt, die zich lang genoeg aan kwik (of andere metalen) in je lichaam bindt om het uit te kunnen scheiden via je ontlasting.

Een chelator is hetgeen wat zich bindt aan de kwik, in mijn geval is dat ALA. Er zijn drie verschillende soorten chelators, maar omdat ALA de enige is die langs de hersenbarrière komt (en dus kwik uit je hersenen kan halen), gebruik ik die. Kwik slaat zich namelijk op in je hersenen en je lichaam heeft geen mechanismen om kwik uit je hersenen je krijgen, waardoor chelatie nodig is.

Cheleren doe je in rondes van minimaal 64 uur. Om de twee à drie uur neem je ALA in. Dit bindt zich aan de kwik, maar wel maar voor maximaal drie uur. Dan laat het de kwik weer los. Daarom moet je elke maximaal drie uur een nieuwe capsule ALA innemen om de losgelaten kwik weer op te vangen en naar buiten te vervoeren.

Deze video legt het heel simpel uit en duurt nog geen 3 min.

Cheleren is als de vuilnis ophalen
Chelatie wordt wel vergeleken met vuilniswagens die afval komen halen. De chelator ALA is de vuilniswagen. Ze rijden door de straten (je bloedbaan) en gaan langs de huizen (je organen en hersenen). Hier pakken ze het afval op (de kwik) en vervoeren het naar de afvalplaats (je nieren en lever). Op de afvalplaats wordt het gesorteerd en weer verder vervoerd (naar het toilet, via de ontlasting).

De kwik/het afval is nogal onstabiel en er valt nogal eens wat van de vuilniswagen. De vuilniswagen werkt ook niet zo goed, maar maximaal drie uur. Dan valt de vuilniswagen uit elkaar en dropt het afval op straat. Omdat de vuilniswagens uit elkaar vallen en daarbij het afval verliezen, moeten er steeds nieuwe vuilniswagens aanrijden om het afval weer op te pakken en verder te vervoeren. Daarom mag je dus geen dosis vergeten/missen!

Na 64 uur komt er geen nieuwe vuilniswagen, dan is de ronde voorbij, en vallen de vuilniswagens die het nog niet hebben gehaald tot de afvalplaats uit elkaar en droppen hun afval. Daardoor kan je je even slecht voelen, dit noemen we re-distributie. Het afval (de kwik) zal op straat blijven liggen en een nieuw plekje vinden in je lichaam.
Maar omdat we minimaal 64 uur hebben gereden, is er genoeg kwik je lichaam uit om de voordelen op te laten wegen tegen de nadelen. Doe je minder dan 64 uur, dan heb je vooral gewoon kwik vervoerd in je lichaam zonder echt iets uit te scheiden.

Na een ronde van minimaal 64 uur, neem je minimaal drie dagen rust. Zo kan je ongeveer één ronde per week doen. Het doel is om 3 mg per kg lichaamsgewicht te kunnen verdragen, zonder bijwerkingen. Dat is voor mij zo’n 175 mg per capsule. Ik zit nu op 0,5 mg… Je blijft een paar rondes op dezelfde dosis, tot het makkelijk gaat. Dan pas verhoog je met maximaal 50 procent. Dus ja, dit gaat láng duren. Maar elke ronde betekent meer kwik uit mijn lichaam en een stapje dichter bij gezondheid.

Ondersteunen van je lichaam
Kwik is enorm belastend voor je lichaam en vooral je mineralenhuishouding, dus moet je supplementen gebruiken om je lichaam te ondersteunen tijdens het protocol – on and off round. De vier supplementen die je sowieso moet nemen noemen ze de Core Four: Vitamine C, vitamine E, magnesium en zink.

Daarnaast gebruik je supplementen om je lever en bijnieren te ondersteunen, omdat kwik hen zwáár belast (vandaar mijn maar niet overgaande bijnieruitputting?). De supplementen die ik daarvoor neem zijn glycine, glutamine, vitamine B5 en adrenal cortex. Maar er zijn er nog veel meer, het is aan ieder zelf om uit te zoeken op welke supplementen je het beste reageert.

NIET doen
Er zijn ook een aantal dingen die je NIET moet doen. Zoals Glutathion gebruiken. En chlorella. En koriander.
Deze dingen vervoeren namelijk kwik in je lichaam zonder het uit te scheiden. Glutathion bijvoorbeeld, bindt zich even aan kwik en voert het dan je cellen in waar het schade aan kan richten. Toevallig heb ik die alle drie tegelijkertijd gebruikt en crashte ik keihard afgelopen november. Doordat ik daar zo ziek van werd, wist ik dat ik wellicht een zware metalen belasting had en ben ik in die richting gaan zoeken.

Een ander ding wat extreem belangrijk is: NOOIT cheleren met amalgaam (kwik) vullingen in je mond! En: Gebruik de genoemde chelators nooit zomaar, alleen volgens het protocol!

Meer informatie
Als je meer informatie wilt, raad ik je aan lid te worden van de facebook groep: Andy Cutler Chelation: Safe MErcury and Heavy Metal Detox. Zo’n zestigduizend leden en heel veel kennis, waaronder tandartsen die meekijken naar je röntgenfoto’s om te kijken of er nog amalgaam in je mond zit. Begin bij de newbie flow chart onder Aankondigingen.

Hier nog een duidelijke uitleg over de veiligheid van het protocol en re-distributie, van deze informatieve site:

“Andy’s understanding of pharmacokinetics (how drugs are absorbed and excreted from the body) allowed him to figure out how often you need to take a chelator to keep a constant level in your body. These calculations are done by pharmaceutical companies on all the prescription medications you take.

This schedule and the chelators used is what makes this protocol the safest known. Andy discovered the best chelators and then calculated how often you must take them to avoid redistributing mercury around your body with each dose. Using his schedule, you only experience redistribution at the end of a “round” or amount of time continually taking the chelator. Lengthen the time between chelator doses and you will redistribute the mercury with each capsule. Unfortunately, mercury tends to redistribute to the places that give you the most trouble, and you would end up driving mercury into your brain, heart, liver, thyroid and adrenal glands.”

Dit wordt een lang en zwáár proces. Het ontgiften is zwaar voor je lichaam en ik voel me de dagen dat ik een ronde doe extra moe en héél wazig in mijn hoofd. En ik had al weinig energie. Maar moe zijn met een reden, en een góede reden, is zooooveel makkelijker te verdragen dan weer zomaar een slechte dag.

Zoals ik al zei: elke ronde een stapje dichter bij gezondheid?

We gaan het zien!!!
Ik voel me mentaal in ieder geval positiever dan ooit. Ik voel een diep vertrouwen. Iets wat ik de afgelopen vijf jaar nog niet heb gevoeld. 

Liefs, Roos

Related posts

11 Thoughts to “Kwik vergiftiging deel 1”

 1. Anoniem

  Pfffoe Roos! Heftig zeg! Maar hoop zo voor je dat dit het is! Deze strijd kom jij ook wel door en dan hopelijk met een goed resultaat! 😘

  1. Bedankt voor de steun, heel fijn!!

 2. Diana De Brabander

  Hee Roos, kun je me vertellen waar ik het haaro derzoek kan laten doen?
  Sterkte met je proces, je bent een held!
  Liefs, Diana

  1. Hoi Diana,

   Dankjewel voor je lieve reactie!!

   Deze haartest heb ik besteld: https://www.directlabs.com/maybeitsmercury/OrderTests.aspx?fbclid=IwAR2uXkz5_bSQ3MfZTWl8Qj3zHvrdc0jhs5zX5x1n-kl8ajRuFN0eI-eVvXQ
   Scrol naar beneden voor de test: MIM (Maybe It’s Mercury) en dan kies je de internationale voor 118 dollar.
   Je moet hen even een chat berichtje sturen welke postcode je in moet vullen (van hun hoofdkantoor), omdat Nederland er niet bij staat. Dan wordt de test naar je huis verzonden en laat je iemand je haren knippen. In de facebook groep van Andy Cutler (https://www.facebook.com/groups/acfanatics/) kan je onder aankondigingen stap voor stap lezen wat je moet doen. Ook staat er bij Important Files een heel document over de haartesten, met een link naar een filmpje hoe je je haren moet laten knippen.

   Als je denkt dat je een kwik vergiftiging hebt, raad ik je alvast het volgende aan:
   STOP met chlorella, Alfa liponzuur (moet alleen volgens het protocol gebruikt worden, anders is het gevaarlijk), Glutathion en koriander.
   Deze vervoeren allemaal kwik en maken je nog zieker. Ik spreek uit ervaring…

   Lees je in op de facebook pagina via de Newbie Flowchart onder Aankondigingen. Begin alvast met de Core Four (Zink, Magnesium, Vit C en Vit E in hoge dosissen).

   Heel veel succes en voor vragen mag je me altijd berichten.

   Liefs

 3. Hoi Diana,
  je berichtje wordt pas zichtbaar al ik hem toelaat op de site en ik zie ze nu pas!

  Ik weet niet of Nikkel ook getest wordt. Hoe de haartest werkt: ze kijken bijna niet naar toxic metals (aluminium, tin, kwik, etc) maar naar deranged minerals en aan de hand van counting points (zoveel balkjes staan in rood, zoveel in geel) zeggen ze dat het een kwik positieve test is of niet.

  Ik zal even mijn haartest opzoeken en naar je opsturen via FB. xx
  Liefs!

 4. Gert Bakkum

  Hallo Roos,
  Ik wil je iets vragen over de haartest: je schrijft omdat Nederland er niet bij staat, als je de test wilt bestellen, je hen eerst een chatberichtje stuurt om te vragen welke postcode van hun hoofdkantoor je moet invullen.
  Maar ik weet niet hoe je dat moet doen ( dat chatberichtje sturen) en de postcode van hun hoofdkantoor invullen snap ik niet zo. Zou je mij daarmee kunnen helpen, heb jij die postcode misschien nog?
  Dank, Gert

  1. Hoi Gert,

   Dit staat op de site: “When placing your International Order, please put our address in the Customer Information page and include your full shipping address in the notes of your order.”
   Ik heb de precieze zip code in een chat bericht gevraagd, ik weet niet meer wat het was. Je kan de chat openen door de site op je computer of laptop te openen, dan zie je rechts onderin een lichtblauw vak met een envelop erop. Als je er met je muis op gaat staat er “open chat window.”

   Hopelijk lukt het zo!
   Groetjes, Roos

 5. Nien

  Hai,
  Wat een verhaal! Veel sterkte met je herstel! Ik vroeg me af, weet je hoe je aan een kwik vergiftiging komt?

  1. Dankjewel! Ik plaats ieder moment een blog over die vraag!

 6. […] → Voor een uitleg over een kwik vergiftiging en veilig cheleren, check deze blog: Kwikvergiftiging deel 1: Over hoe je veilig kwik cheleert met het Andy Cutler protocol. […]

 7. […] → Voor een uitleg over een kwik vergiftiging en veilig cheleren, check deze blog: Kwikvergiftiging deel 1: Over hoe je veilig kwik cheleert met het Andy Cutler protocol. […]

Leave a Comment