Update na 7 maanden chelatie

“Hoe gaat het nu? Merk je al wat van de behandeling?”

En óf ik wat merk!

Nu na zeven maanden chelatie therapie even een uitgebreid antwoord op deze vragen die ik zo vaak krijg!

In mijn vorige update blog dacht ik dat de Dump ongeveer begonnen was (De Dump, watte? Lees hier) en dat klopte. Ik moest steeds lager gaan wat chelator dosis betreft, een typisch kenmerk van de Dump, samen met verergering van de klachten. En vrij snel na de start van de Dump, een maand later al, begon ook de Piek van de Dump. (Of eerder, het dal). In ieder geval het zwaarste gedeelte van de behandeling.
Die Piek ligt meestal (gebaseerd op de vele mensen die mij voorgingen) ongeveer tussen de zes – negen maanden na de start van de behandeling. Bij mij begon hij na 4,5 maand en duurde zeven weken. Zeven zware weken, waarin ik niet meer voor mezelf en de honden kon zorgen en vier weken bij mijn ouders in Middelburg ben verbleven voor hulp. Het grootste gedeelte van die dagen heb ik op de bank gelegen en in de middag sliep ik lang en diep. Vreemd genoeg is die tijd gevoelsmatig toch heel snel voorbij gegaan.

Aangezien ik van te voren wist dat de Piek eraan kwam en – nog belangrijker – ook weer over zou gaan, was het goed verdragen. Ik ben heel dankbaar dat ik bij mijn ouders terecht kon voor hulp. Zonder hun hulp had ik deze behandeling niet kunnen volgen 🙂

Omdat het verloop van de behandeling voor veel mensen nog erg vaag blijft, heb ik even mijn best gedaan met paint;) De tekst is iets kleiner uitgevallen dan de bedoeling was, dus onder de afbeelding vind je de tekst uit de afbeelding.

Start behandeling: 1 juni 2019.
De eerste drie à vier maanden: ik ga vooruit!
Het is gebruikelijk in de eerste maanden voordat de Dump start al vooruitgang te boeken.
Deze verbeteringen kunnen tijdelijk weer verdwijnen tijdens de Dump, maar komen altijd daarna weer terug.
Eén verbetering is gebleven bij mij, de rest tijdelijk weer weg: ik ben een stuk helderder in mijn hoofd vergeleken met voor de behandeling!

Start Dump fase: eind september 2019.

Piek (dal) van de Dump: 7 weken ellende, in Middelburg geweest voor hulp.

Kleine crash? (Dit is het punt waar ik me momenteel bevind).

De Dump Fase, met veel ups en downs, onduidelijk hoe lang die gaat duren. Lange tijd dus slechter dan voor de start van de behandeling.

Mijn Dump fase startte eind september 2019 en de Dump kan wel een jaar duren. Ik zal dus nu lange tijd geen vooruitgang boeken tot ik uit de Dump Fase ben.

De Dump Fase is voorbij: verbetering!!!

Momenteel heb ik een kleine crash. Waarschijnlijk na zeven weken rust iets te enthousiast weer dingen gaan ondernemen, daar ben ik erg goed in. Joehoe ik voel me even goed! Ik wil NU mijn huis schoonmaken! En NU mijn petekind zien! Resultaat: crash.  Je zou denken dat ik het na bijna zes jaar wel weet, maar nee.. 😉
Ik had er rekening mee moeten houden dat van vier weken bijna niks doen, naar alles weer zelf doen (honden, boodschappen, koken), al mijn energie al op zou zijn.
Dus deze dagen waren weer pittig. Maar ik weet dat de Dump fase met héél veel ups en downs zal komen, dus ik laat het allemaal maar over me heen komen. Mijn focus ligt op het licht aan het einde van de tunnel.

Dat mijn verloop van de behandeling verloopt zoals van te voren verwacht was (eerst de verbetering, dan de dump, dan de piek van de dump) maakt dat ik alleen maar meer word bevestigd in het gevoel dat ik de juiste behandeling volg.

Op Kerstavond kon ik even langs bij een vriendin, die ik traditie getrouw elke kerstavond zie. Ik moest alles afslaan, want ik mag veel dingen niet eten en geen alcohol en mee naar de stad was al helemaal geen optie. We hebben geproost – ik met een lekker koppie thee – op volgend jaar, een kerstavond waarop ik hopelijk weer mee de stad in kan en zéker geen nee meer zal zeggen tegen een lekker glaasje wijn (of drie)!!!

God, wat zou dat fantastisch zijn hè?

Love,
Roos


→ De facebook groep: Andy Cutler Chelation: Safe Mercury and Heavy Metal Detox.
Ga naar Aankondigingen en dan naar Newbie Flow chart. Stap voor stap informatie over kwik en het protocol. 

→ Voor een uitleg over een kwik vergiftiging en veilig cheleren, check deze blog: 
Kwikvergiftiging deel 1: Over hoe je veilig kwik cheleert met het Andy Cutler protocol. 

Related posts

4 Thoughts to “Update na 7 maanden chelatie”

 1. Marc

  Hey Roos,

  Ik heb net aandachtig jouw site gelezen.
  Vol bewondering over hoe open en kwetsbaar je het vertelt.

  Zelf ben ik nu al een jaar bezig om uit te zoeken waar mijn vermoeidheid vandaan komt en loop bij de internist die ook ME liet vallen.

  Ik zou graag met je in contact komen.

  1. Hoi Marc,

   dankjewel! Ik zal je een mailtje sturen, dan kan je mij mailen met wat je graag wilt vertellen of vragen 🙂

 2. […] die bij veel mensen gaat die kwik aan het ontgiften zijn met het Andy Cutler protocol (en zoals ik in deze blog beschrijf): de eerste paar maanden is er verbetering, tot je in de Dump fase terecht komt. Dan […]

 3. […] me helder genoeg in mijn hoofd om het dating pad weer op te gaan, nog steeds in de Dump fase (zie deze blog), fysiek nog steeds slechter dan voor de behandeling, maar mijn hoofd dus minder snel […]

Leave a Comment