Foto’s plaatsen

Mijn ziekte is niet zichtbaar en ja, soms kan ik sporten en ja, soms kan ik uitgaan en daar plaats ik foto’s van online. Maar de meeste tijd lig ik op de bank en elke middag slaap ik. Daar maak ik dan weer geen foto’s van…

Het online zetten van foto’s van de dingen die ik kan vind ik soms lastig. Ja, ik kan soms uit als ik geluk heb. Ik kon zelfs in mei naar Emporium festival. Wel met weken van rust van te voren en een aangepaste dag: pas vanaf 16:00 uur en met een heleboel wijn op, veel zitten, weinig dansen, etc, maar het kon en het was fantastisch!!

Als je al die foto’s van de leuke dingen die ik doe bij elkaar zet, lijkt het alsof ik veel doe/kan.  Maar na zo’n avond uitgaan of naar het strand gaan betaal ik dagenlang (of in het geval van Emporium, wekenlang) de prijs. De prijs houdt in: nog beroerder, nog meer last van mijn hoofd, nog meer rusten.

Maar ik heb het er voor over. Fuck dat. Voorheen was ik zo bang om mijn energie te verspillen, zo bang om niet zo snel mogelijk beter te zijn, bang om mijn lichaam verder uit te putten, dat ik niks leuks meer deed. Dat heb ik losgelaten.

Van hele dagen alleen thuis zijn, veel rusten, liggen en slapen, word je ongelukkig. Juist de avondjes uit, de feestjes, de ochtenden naar het strand, zijn de dingen die je leven iets waard maken. Waar anderen zulke dingen wekelijks doen, tussendoor zelfs, kijk ik er naar uit op de dagen dat ik alleen kan rusten.

Het is altijd een balans wat ik wel en niet moet doen, mezelf af en toe pushen en heel vaak remmen. Heb ik een verjaardag op zaterdagavond? Dan kan ik de vrijdagavond erna niet toe zeggen op een etentje, want ik weet niet of ik dan al hersteld ben. Gaan we samen naar het strand of uit eten, dan is dat mijn grote activiteit van de week. De dagen ervoor heb ik nodig om energie te sparen en de dagen erna om bij te komen. Het is altijd kijken of ik genoeg tijd heb om te herstellen. Daarom plan ik zo min mogelijk in.

Maar van de grote dingen maak ik foto’s en die zet ik online. En zo is mijn Instagram een verzameling geworden van de dingen die ik wél kan en de momenten die voor mij heel erg bijzonder zijn. ♥

Roos