Kwikvergiftiging deel 2

In mijn vorige blog schreef  ik over het Andy Cutler Chelation protocol, het protocol dat ik momenteel volg om van mijn kwik vergiftiging af te komen.

Ik heb vanmiddag ronde 5 afgerond, bestaande uit 1 mg ALA elke drie uur voor 71 uur lang – yup, dag en nacht.
De eerste drie rondes (toen nog 0,5 mg ALA) lag ik een van de drie dagen er helemaal af. Dat betekent: voornamelijk in bed liggen en veel slapen en nog minder energie dan normaal.
Aangezien veel mensen met een kwik vergiftging een gevoeligheid hebben voor thiols (voedsel met een bepaalde zwavel verbinding) ben ik gestopt met thiols eten en voel ik me echt stukken beter.
Sindsdien voel ik niks van de rondes en weet ik dus dat ik een te lage dosis ALA neem. Volgende week ga ik 3 mg uitproberen. Zo is het zoeken naar de juiste dosis, waarbij je zoveel mogelijk kwik je lichaam uit krijgt en de bijwerkingen te verdragen zijn. Doel is langzaam ophogen tot 175 mg. Nog een lange weg te gaan dus!

Sinds ik weet dat ik een kwik vergiftiging heb en dat ik met het oplossen van die vergiftiging misschien wel een groot deel van mijn klachten kwijtraak, voel ik me totaal anders. Ik heb daar zo’n mentale boost van gekregen. Het is écht niet voor te stellen hoeveel indruk de gedachte maakt dat ik misschien níet de rest van mijn leven chronisch ziek zal zijn. Dat is echt kerst, sinterklaas, je verjaardag en de loterij winnen in een!!!  

Ik heb een paar heel goede dagen gehad hier en daar en voelde ineens een INTENS verlangen om (kleine) dromen waar te gaan maken. Dus ik heb een helix oorpiercing laten zetten en mijn slaapkamer muur een mooie kleur gegeven. Dit klinkt waarschijnlijk als niks bijzonders voor de meeste mensen, maar voor mij is dat het wel: het maakt me zó blij.
Next on the list: proefles motor rijden. En paardrijden! God, hoe lang ik deze dingen al wil!

Je denkt misschien: zulke dingen kun je toch ook doen met weinig energie?

Maar dat gaat dus niet. Zodra je onder een bepaald niveau terecht komt wat energie betreft kom je in een “verdraag stand”. Ik verdraag dan hoe ik me voel, ik kan nog net de dingen doen die van me gevraagd worden (koken, honden uitlaten – soms niet) en meer is niet te verdragen. Dan is niks leuk, want je wilt rust aan je hoofd en liggen, geen geluid en geen licht en al helemaal niet praten. Genieten zit er dan echt niet in, hoe leuk de activiteit ook is.
Maar voel ik me goed, dan wil ik zoveel!! Helaas zakt de energie bijna altijd zo snel weer weg dat ik er zelden aan toe kom om daadwerkelijk iets te ondernemen. Maar ik heb besloten gebruik te maken van die momenten dat ik me goed voel. Niet wachten of piekeren, hoppa. Piercing. Kleur op de muur. Spontaan uit eten.

Mentaal voel ik me dus heel goed. Ik voel een diep vertrouwen. In dit protocol. In wat er gaat komen. In het feit dat veel hoe dan ook goed komt. Er komt altijd wel een oplossing. Ik heb het gevoel alsof ik aan het loslaten ben en me overgeef, omdat ik voel dat ik na vijf jaar zoeken eindelijk het juiste pad heb gevonden. Ik heb het gered. Ik sta aan het begin van de juiste weg en hoef die nu alleen nog te bewandelen. I trust.

Waarom heb ik zoveel vertrouwen in dit protocol?
Omdat uit mijn haartest bleek dat ik een kwikvergiftiging heb. “These results scream mercury” was het commentaar.
Omdat kwik ontgiften niet vaag is! “Een chelator molecuul heeft twee thiol groepen, die om een kwik ion past. De chelator molecuul bindt zich aan de kwik ion en trekt de kwik weg uit je cellen, mee de bloedstroom in, om uitgescheiden te worden”.
Omdat ik de facebook groep “Andy Cutler Chelation: Safe Mercury and Heavy Metal Detox” volg en hier zóveel kennis is over kwik.
Omdat er in die groep zoveel mensen zitten met dezelfde klachten. Zoveel mensen die langzaam of soms heel snel zich al véél beter voelen door chelatie.
It all makes sense. Waarom ik zo moe ben, waarom ik niet kon ontgiften, waarom mijn bijnieren uitgeput blijven, waarom ik zoveel b12 nodig heb, waarom mijn buik zo snel van slag is, waarom mijn hoofd zo vaag is. Kwik, kwik, kwik.

De supplementen die ik elke dag moet nemen om mijn lichaam te ondersteunen (vooral lever, bijnieren, darmen en verdere immuunsysteem) zijn duur. Ik schat momenteel, samen met de chelator ALA, zo’n €130 per maand. Misschien als ik het durf dat ik ooit nog een crowd funding doe bij vrienden en familie, want dit duurt misschien wel twee jaar of meer. Maar dat vind ik wel een beetje spannend, om geld vragen.

Ben ik me er van bewust dat er nadat ik kwik vrij ben misschien nog veel klachten overblijven? Ja. Houd ik totaal helemaal rekening mee. Ik ben mega optimistisch en positief, maar durf tegelijkertijd nog niet te geloven dat het echt waar kan zijn dat ik misschien wel veel beter word dan dit. Dus echt, ik houd er rekening mee. Maar ik geniet nu vooral van alle succes verhalen, de kennis, het de bewandelen pad.

Ik heb lang een facebook achtergrond gehad dat zei “I can and I will.” Op den duur ben ik het vertrouwen daarin verloren en heb ik hem vervangen. Maar zo voelt het nu wel weer: I CAN AND I WILL.

Liefs, Roos

Related posts

10 Thoughts to “Kwikvergiftiging deel 2”

 1. Karin

  Hoi Roos!

  Wauw wat mooi en duidelijk geschreven!! Wat fijn om te lezen!
  Sinds paar maanden weet ik dat ik bepaalde genmutatie’s heb en ben dus nog meer aan het verdiepen.

  1. Hoi Karin,
   dankjewel! Ik hoop dat je er wat aan hebt:)

 2. Ralph

  He Roos,

  Ik ben op je site uitgekomen via de grootste datingapp van Nederland en weet eigenlijk niet zo zeker of ik dat hier wel op moet zetten maar toch doe ik het. Misschien wel omdat het je kracht toont dat je jouw verhaal daar in je profiel zet. Het is kwetsbaar en groots om dat te doen. Hoewel ik je dus ken van een paar foto’s en dit verhaal vertelt het mij dat je krachtig bent. Ik wil laten weten dat ik heb blogs met bewondering heb gelezen alleen maar kon geen andere manier vinden dan deze. Goed dat je jouw verhaal deelt met de wereld. Het is indrukwekkend. Een lieve groet, Ralph

  1. Hoi Ralph,
   wat lief, dankjewel voor je mooie woorden! 🙂

 3. Willy de Rooij

  Hi Roos, ik heb veel bewondering voor je doorzettingsvermogen en je mooie stijl van schrijven. Misschien heb je het wel ergens in je blog geschreven, maar dat weet ik niet meer. Weet jij hoe je aan je kwikvergiftiging bent gekomen?
  Ik hoop dat deze therapie voor jou de oplossing biedt!

  1. Hoi Willy,
   dankjewel voor je lieve woorden!!:)
   Ik heb het nog niet vermeld in mijn blog. Een kwikvergiftiging kun je oplopen door verschillende exposures aan kwik. Deze kwik dampen/gassen adem je in en slaan zich op in je hersenen. De mens heeft geen natuurlijk mechanisme om dit dan weer uit je hersenen te krijgen, dus het kwik bouwt zich op bij meerdere blootstellingen.
   Mijn eerste blootstelling aan kwik was al in de baarmoeder, omdat mijn moeder haar mond vol amalgaam vullingen had (en heeft). Daarna kan ik nog op verschillende manieren blootgesteld zijn aan kwik (een lek ergens, een kapotte thermometer, vaccinaties, medicijnen). Ik weet het niet precies dus. De ene persoon is ook gevoeliger voor kwik dan de ander.

   Ik geloof dat er echt dúizenden mensen een verkeerde diagnose hebben (van psychische problemen als depressie en angsten en allerlei fysieke klachten) en eigenlijk een kwikvergiftiging hebben. Dus mocht ik beter worden door dit protocol dan zal ik echt het woord verspreiden en hopelijk andere mensen ook helpen!!
   Liefs

   1. Willy

    Duidelijk. Van de vullingen wist ik het en dat het ver strekkende gevolgen kan hebben ook. Ik hoop echt dat deze therapie bij jou aanslaat. Blijf je volgen! 🙏🏻

 4. Brunetta ter Horst

  Via Messenger hebben we al gebabbeld..
  PowerGirl…ga door met je missie “Genezen 💪”

Leave a Comment