Update na 4 maanden chelatie

Lieve mensen,

ik krijg sinds de crowdfunding super vaak de vraag hoe het nu gaat met het protocol dus in deze blog even een uitgebreid antwoord.

Maaaaaaar, eerst even een terugblik op die crowdfunding.

Want, WAUW. Zóveel mogen ontvangen! En niet alleen veel geld maar ook zoveel lieve woorden. Zoveel mensen die het me gunnen.

Ik schat in dat de behandeling van begin tot eind zéker €3500 kost. Ik dacht dat ik misschien een paar honderd euro op zou halen van vrienden en familie, dus ik had zomaar een einddoel van €1500 ingevuld. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik IN EEN DAG dat doel zou halen. Ongelooflijk!!! En niet alleen van vrienden en familie, maar ook van mensen die ik al jaren niet meer sprak en zelfs van onbekenden. BIG SMILE ten top! Wat een liefde!!

Er bleef gedoneerd worden, ook na het doel gehaald te hebben en omdat ik niet wil dat iemand denkt dat wat er boven die €1500 binnenkomt ergens anders heen gaat dan naar de behandeling, heb ik het eindbedrag iets verhoogd, maar niet meer gepromoot/gedeeld. Ik heb een bedrag opgehaald waarvan ik zo’n negen maanden zorgeloos kan cheleren. Door jullie!!! Zo dankbaar!!!

Ok, maar hoe gaat het nou?
Ik volg het protocol nu vier maanden. (Zie deze blog voor informatie of kijk dit korte filmpje, anders zul je weinig begrijpen van deze blog:)).

Het gaat goed! Ik heb nu 16 rondes gedaan en de afgelopen ronde bestond uit 4,2 mg ALA elke drie uur en 2,5 mg DMPS elke zes uur. Ik doe elke week een ronde van 69 uur lang. Deze hoeveelheid was duidelijk te veel (ik was lichamelijk zó moe), dus ik zal omlaag moeten om de symptomen wat in toom te kunnen houden.
Mentaal voel ik me heel goed. Zonder reden. Het licht ging gewoon aan een aantal weken geleden en sindsdien voel ik me over het algemeen de hele tijd wel blij/positief. Ik ben ervan bewust dat dit zomaar weer kan veranderen, maar nu geniet ik er van!
Wat betreft de klachten die ik heb, zijn er een paar kleine verbeteringen: ik ben vaker helderder in mijn hoofd en ik kan soms een stuk langer stilstaan zonder onwel te worden.
Qua fysieke energie voel ik me juist een stuk slechter. Lopen is zwaarder en kan ik minder lang. Ik ben lichamelijk een stuk vermoeider. Deze verslechtering is helemaal in de lijn der verwachting.

Ik denk (en hoop) zelf namelijk dat de dump is begonnen. Dit denk ik aan de hand van de verslechtering en nog een aantal kenmerken.

Maar wat is nou die dump?
Ok, lees dit even goed want dit ga je nog vaak horen de komende tijd 😉

De Dump fase is de fase waarin je organen het dieper gelegen kwik loslaten in je bloedstroom. Door te cheleren verlaag je de hoeveelheid kwik in je weefsel. Wanneer die hoeveelheid kwik op een bepaald lager niveau komt, gaan je organen hun kwik dumpen. In deze periode voel je je over het algemeen een stuk slechter of op zijn minst maak je geen vooruitgang.

Begin dumpfase: ongeveer 2-6 maanden na het starten van chelatie.
De piek van de dumpfase: ligt rond de 6-9 maanden na het starten van chelatie.
Einde dumpfase: 12-24 maanden na het starten van chelatie.

Je kan dus en heel korte dump fase hebben of een idioot lange. Hopen op dat eerste, want de dump fase is pittig.
Je kan symptomen krijgen die je nooit eerder hebt gehad of je eigen symptomen worden nog erger. (Dus nog veel vermoeider dan voor de start van het protocol). Je kan periodes hebben waarin het even iets beter gaat en dan kelder je weer keihard naar beneden. Het is een echte rollercoaster, waarin je vertrouwen moet houden dat het echt beter gaat worden, ook al voel je het op dat moment niet.
Tijdens de dump moet je vooral door blijven cheleren. In deze periode voel je je over het algemeen ook wat beter tijdens een ronde, wat logisch is want er dwaalt heel wat kwik rond in je lijf en tijdens een ronde wordt die kwik afgevoerd.

Het kan echt méga zwaar zijn dus. Waarom ben ik dan zo blij dat hij misschien wel begonnen is? Omdat de dump fase de laatste strijd tegen kwik is. Je organen dumpen het dieper gelegen kwik in je bloedstroom en als dat er uiteindelijk allemaal uit is.. dan ben je kwik vrij. Niet meteen na de dump, maar na de dump kan het wel ineens heel snel gaan. Dus stel mijn dump duurt negen maanden, dan kan ik me in de zomer van 2020 al zooooveel beter voelen dan nu. Maar ik hou er rekening mee dat het lang kan duren. Het wordt vooral een mentale uitdaging, denk ik.

Nog een vraag die ik vaak krijg: waar bestel ik de haartest?
Hier, op de site van directlabs.
Naar beneden scrollen naar de MIM test (Maybe it’s Mercury) en dan de internationale kiezen van 118 dollar. Je kan dan niet de juiste zip code invoeren dus moet je even via de chat vragen welke je moet invullen.

Hoe gaat het met de hondjes?
Nu ik fysiek nog minder energie heb is de verzorging van de honden echt heel zwaar. Vooral einde middag red ik slecht. Gelukkig heb ik nu twee mensen die allebei ongeveer eens per week Bibi mee nemen voor een wandeling, maar zelfs met die hulp is het nog te zwaar.

Volgende week komt een vrouw van een stichting kijken of zij denken Benka te kunnen herplaatsen. Heel verdrietig want ik geniet de laatste tijd enorm van Benka, ze is zo lief en vrolijk. Maar ik red het gewoon echt niet en het is voor haar ook fijn om een goed baasje te hebben. Eentje waarbij ze niet beschermend/agressief hoeft te zijn. En dan kan ik elke dag met Bibi fietsen! Wat minder belastend is voor mij en waarbij Bibi juist lekker kan rennen. Het komt goed.

Conclusie van deze blog: alles gaat volgens plan. De dump is hopelijk begonnen en dat betekent dat ik de komende máánden geen verbeteringen zal zien en gewoon stug door ga met cheleren.

Tot de volgende update!

Liefs,

Roos

Related posts

4 Thoughts to “Update na 4 maanden chelatie”

  1. Deborah

    Dank voor je update, lieve Roos, goed om te lezen hoe het nu gaat!
    Warme groet, Deborah

  2. Ylvie de Kam

    Zet hem op! Je kan het!!! 🙂

Leave a Comment