De Dump: Emotionele rollercoaster

De Dump. Ook wel the rollercoaster from hell genoemd.

Ik ben blij dat ik in een facebook groep zit met duizenden anderen die aan het cheleren (zware metalen ontgiften) zijn en die begrijpen hoe het voelt, want het is moeilijk uitleggen. Ik ga het toch even proberen 😉

Na een paar maanden cheleren begint de Dump. Hier nog even een herhaling van de informatie uit een eerdere blog over wat de Dump is:

De Dump fase is de fase waarin je organen het dieper gelegen kwik loslaten in je bloedstroom. Door te cheleren verlaag je de hoeveelheid kwik in je weefsel. Wanneer die hoeveelheid kwik op een bepaald lager niveau komt, gaan je organen hun kwik dumpen in je bloedstroom. In deze periode voel je je over het algemeen een stuk slechter of op zijn minst maak je geen vooruitgang.

Je kan een korte dump fase hebben of een idioot lange. Hopen op dat eerste, want de dump fase is pittig.
Je kan symptomen krijgen die je nooit eerder hebt gehad of je eigen symptomen worden nog erger. (Dus nog veel vermoeider dan voor de start van het protocol). Je kan periodes hebben waarin het even iets beter gaat en dan kelder je weer keihard naar beneden. Het is een echte rollercoaster, waarin je vertrouwen moet houden dat het echt beter gaat worden, ook al voel je het op dat moment niet.
Tijdens de dump moet je vooral door blijven cheleren. In deze periode voel je je over het algemeen ook wat beter tijdens een ronde, wat logisch is want er dwaalt heel wat kwik rond in je lijf en tijdens een ronde wordt die kwik afgevoerd.

Mijn Dump begon eind september 2019 en de piek van de Dump begon op 20 oktober. (Pieken als in: de maanden waarin je klachten het aller ergst zijn). Die piek duurt over het algemeen ongeveer tot drie maanden. De eerste zeven weken lag ik er echt af, en was ik lang bij mijn ouders. Na zeven weken voelde ik me een stuk beter en ging ik van mijn ouders weer terug naar Hilversum. Toen ik na twee weken weer instortte qua energie dacht ik dat ik een kleine crash had (zie mijn vorige blog over het verloop), maar nu denk ik dat ik gewoon nog aan het pieken ben, want ik ga nu nog steeds mega slecht. Ik ben momenteel weer bij mijn ouders omdat ik niet alleen voor de honden kan zorgen.

Vorige week kon ik vier dagen naar een indoor Play Festival (samenzijn, geen muziek festival, meer een soort kamp). Ik voelde me gewoon vier dagen stabiel en GOED genoeg om intens te genieten en niet overprikkeld te raken. Fysiek kon ik me niet inspannen, maar met liggen en knuffelen en kletsen heb ik alsnog een fantastisch weekend gehad. En sindsdien ga ik weer heel slecht. Maar echt, niet te vergelijken met tijdens het festival, zo slecht. Hoe kan het dat ik me vijf dagen goed voel en dan weer mega slecht?  Soms lijkt het alsof mijn lichaam zegt “Deze gun ik je meid”, en er even vijf dagen energie uit knalt, om daarna weer in te storten. 

Maar dat is natuurlijk niet zo, die ups en downs horen gewoon bij de Dump. Het is echt een rollercoaster. En nog meer een mentale dan een fysieke, omdat je gewoon niet weet wanneer het beter wordt. Of morgen een goede dag wordt of dat je de komende week weer half dood op de bank ligt. Je moet genieten als je even iets kan doen, en daarna weer accepteren dat je lang helemaal niks kan.

Ik ben een stuk slechter nu dan ik was voor de behandeling begon, waarvan ik wist dat het kon gebeuren en waar ik ook rekening mee had gehouden. En tóch, is dat mega zwaar. Het is echt een mentale uitdaging. Een uitdaging om los te laten, geduld te hebben, je over te geven aan de situatie. Ik wil van alles en moet nog het een en ander regelen rondom de honden, maar het kan nu gewoon niet. Gggggrrrr!
De eerste zeven weken kon ik me helemaal overgeven aan het niks kunnen, maar momenteel lukt dat een stuk minder. Ik zit meer in de weerstand. Ik hoopte namelijk dat ik de zwaarste dagen al had gehad en dan zijn er nog weken als deze.

Maar aangezien mijn drie maanden pieken nog niet voorbij zijn, eind deze maand pas, heb ik goede hoop dat ik binnenkort uit dit dal klim en overga op de normale dump fase. Die is iets minder heftig. En dan alsnog blijft de Dump een rollercoaster met heel veel ups en downs. It’s gonna be a long ride…

Voor nu ben ik MEGA dankbaar dat ik bij het Play Festival kon zijn. En zie ik wel wat morgen brengt. Dat blijft altijd een verrassing. Het kan zomaar weer een goede dag zijn.


→ De facebook groep: Andy Cutler Chelation: Safe Mercury and Heavy Metal Detox.
Ga naar Aankondigingen en dan naar Newbie Flow chart. Stap voor stap informatie over kwik en het protocol. 

→ Voor een uitleg over een kwik vergiftiging en veilig cheleren, check deze blog: 
Kwikvergiftiging deel 1: Over hoe je veilig kwik cheleert met het Andy Cutler protocol.

Related posts

4 Thoughts to “De Dump: Emotionele rollercoaster”

 1. jenny Luesink

  Hi, ik heb zelf ME en orthostatische hypotensie gehad. 4 jaar stond mijn leven stil. Nu ben ik in okt jl naar Australië geweest om ’n therapie volgen. Sindsdien gaat ’t zoveel beter met me. Ik gebruik geen rolstoel of scootmobiel meer. Prognose is om binnen max 1 jaar 100% te herstellen.

  Therapie heet neurophysics, ken Ware Australia.

  Meer weten? Je kunt via Jenny Luesink vragen stellen via messenger.

  Groetjes Jenny

  1. Hoi Jenny, wat fijn dat het veel beter gaat!
   Ik heb vol vertrouwen in dit ACC protocol, dus andere behandelingen heb ik momenteel niet nodig. Dank voor het mee denken!
   Succes bij je herstel!

 2. Nermina

  You go girl! Ik doe de ACC voor mijn zoon, al meer dan 50 rondes. Heel herkenbaar! Dat is momenteel de beste manier voor hem (omdat hij geen groent/fruit wil eten). Later als er genoeg kwik weg is wil ik overstappen naar de Medical Medium (dat doe ik voor mijzelf). Ken je hem al?
  https://www.medicalmedium.com/blog/pots
  https://www.medicalmedium.com/thyroid-healing-medical-medium/chronic-fatigue-syndrome-cfs-chronic-fatigue-immune-dysfunction-syndrome-cfids-myalgic-encephalomyel
  SUCCESS!!!

  1. Aaah en hoe gaat het met je zoon? Ook al wat verbeteringen? 🙂

   Ik ken MM zeker en ben absoluut geen fan. Er worden dingen aangeraden die niet samengaan met kwik. Zo wordt cilantro/koriander aangeraden in een heavy metal smoothie.. Dat kan echt niet!! Met een kwikvergiftiging mag je absoluut geen koriander eten!! Er komen bij ACC veel mensen voorbij die zieker zijn geworden door MM.
   Jullie ook succes!!!

Leave a Comment