Waarom deze blog?

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van deze blog. De voornaamste reden was dat ME voor veel mensen een onbekende ziekte is en ik mensen wilde informeren. Over de ziekte ME dus, maar ook over hoe het met mij ging. Ik kreeg heel vaak de vraag hoe het met me ging qua gezondheid en zo kon ik op een makkelijke manier iedereen op de hoogte houden.

Een andere belangrijke reden was dat ME vaak een onzichtbare ziekte is: mensen zien mij alleen als ik me goed genoeg voel om af te spreken, alle dagen dat ik te ziek op de bank of in bed lig, ziet niemand. Dit kan voor onbegrip zorgen (kijk haar eens druk doen, ze was toch ziek?), en ik wilde zorgen voor meer begrip voor deze ziekte. Ook omdat ik van mezelf een vrolijke en drukke/extraverte persoonlijkheid heb, was het voor anderen moeilijk voor te stellen dat ik na een sociale gelegenheid dágen nodig heb om te rusten en te herstellen. Zonder deze blog hadden ze daar geen idee van.

Toen bleek dat ik een kwikvergiftiging had, werd het aspect informeren nog belangrijker: want een kwikvergiftiging als oorzaak van ME, was nóg onbekender. Sinds ik over kwik ben gaan schrijven hebben meerdere mensen mij benaderd met vragen over kwik en hoe dit te testen, omdat zij ook een kwikvergiftiging vermoeden. Hoe gaaf is dat, kan ik ook nog andere mensen helpen met zoeken in de juiste richting.

Deze blog gaat dus alleen maar over dat ene aspect in mijn leven: de ME/kwikvergiftiging. Alles wat ik hier schrijf is gerelateerd aan het ziek zijn, want deze blog gaat nou eenmaal over dat ene aspect… Als je me niet persoonlijk kent, zegt deze blog dus ook vrij weinig over de rest van mijn leven en al helemaal niks over hoe ik in het echte leven ben. De meeste mensen snappen dit gelukkig.

Ik heb best wat blogs verwijderd die nu niet meer relevant zijn, maar die me destijds hebben geholpen. Om van me af te schrijven, om mijn schouders er weer onder te kunnen zetten en om wat support te krijgen van de mensen om me heen. In de jaren dat ik deze blog schrijf, heb ik heel veel lieve reacties gekregen. Van bekenden en onbekenden. Die hebben me heel erg goed gedaan 🙂

Zolang als ik bezig ben met de behandeling zal ik ook blijven schrijven hoe dit verloopt en ik hoop oprecht een hele hoop mensen te kunnen helpen bij de zoektocht naar hun gezondheid. Het heeft mij zelf maanden gekost om alle informatie te lezen over het Andy Cutler Protocol alvorens te beginnen en voor veel Mercury toxic people is al die informatie nogal overweldigend. Ik hoop dat ik straks de energie en zin heb om het voor die mensen wat overzichtelijker te maken. Dan zal er dus alleen het informatieve aspect overblijven zonder updates over mijn gezondheid, want ik hoop dan alweer gezond door het leven te huppelen 🙂

Ciao!

Related posts

4 Thoughts to “Waarom deze blog?”

 1. Johan

  Hey Roos,

  Heel herkenbaar verhaal , het is een slopende aandoening die maar weinig wordt begrepen. Ik ben zelf ruim 2 jaar het protocol van Andy ah volgen, met vallen en opstaan en ondertussen veel kennis opgebouwd. Chelatie doe ik met ALA icm met DMPS of DMSA. Dat gaat steller dan ALA alleen (ook volgens Andy). Ik ben nu bezig met het aanpakken van de moeheid (en vooral ook na een kuur). Als je kennis of ervaringen wilt uitwisselen let me know.

  Groet, Johan.

  1. Hi Johan,

   ik ben dus sinds ruim een jaar bezig, zit op ronde 54 (eigenlijk ronde 66 want ik doe langere rondes) en ik gebruik momenteel alleen DMPS. ALA is nog te zwaar, gebruikte dit voor de dump wel. Ga over 3 weken weer een combi ronde ALA en DMPS doen!
   Welke dosis zit jij nu op? Ik maar op 0,31 mg DMPS. Ik zat voor de dump op 4,7 mg ALA. Straks probeer ik 0,04 ALA erbij. Haha, wat een verschil.. Ben benieuwd wanneer de dump voorbij is. Hoe is/was die voor jou?

   Het aanpakken van vermoeidheid doe ik vooral door mijn bijnieren goed te ondersteunen met pregnenolone, Adrenal Cortex, B5 en ashwaganda. Hoe doe jij dat?

   Ik heb veel informatie van hun facebook groep en de Manual, dus heb het gevoel dat de kennis er wel is 🙂
   Ik ben sinds deze week een instagram account gestart, omdat ik zoveel misinformatie las over het ontgiften van kwik dat ik er iets mee MOEST doen!
   http://www.istagram.com/safemercurydetox/

   Groetjes!

 2. Monique Kortenoeven

  Dank je wel Roos voor je informatie

Leave a Comment