Stoppen met bloggen

Ha mensen,

Na een lesje in privacy (wat er met je online gegevens gebeurt) heb ik besloten om te stoppen met bloggen over mijn herstel en de struggles van het leven met een langdurige ziekte.
Ik was niet genoeg bewust van het feit dat je weinig controle hebt over wat er gebeurt met de informatie die je online zet en dat er mensen mee kunnen kijken waar je dat helemaal niet van wilt.

Mijn gedachte was altijd: “Ach, die tientallen mensen die dit lezen, waarvan de meeste bekenden, wat kan dat voor kwaad…”

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van deze blog. De voornaamste reden was dat ME voor veel mensen een onbekende ziekte is en ik mensen wilde informeren. Over de ziekte ME dus, maar ook over hoe het met mij ging. Ik kreeg heel vaak de vraag hoe het met me ging qua gezondheid en zo kon ik op een makkelijke manier iedereen op de hoogte houden.

Een andere belangrijke reden was dat ME vaak een onzichtbare ziekte is: mensen zien mij alleen als ik me goed genoeg voel om af te spreken, alle dagen dat ik te ziek op de bank of in bed lig, ziet niemand. Dit kan voor onbegrip zorgen (kijk haar eens druk doen, ze was toch ziek?), en ik wilde zorgen voor meer begrip voor deze ziekte. Ook omdat ik van mezelf een vrolijke en drukke/extraverte persoonlijkheid heb, was het voor anderen moeilijk voor te stellen dat ik na een sociale gelegenheid dágen nodig heb om te rusten en te herstellen. Zonder deze blog hadden ze daar geen idee van.

Toen bleek dat ik een kwikvergiftiging had, werd het aspect informeren nog belangrijker: want een kwikvergiftiging als oorzaak van ME, was nóg onbekender. Sinds ik over kwik ben gaan schrijven hebben meerdere mensen mij benaderd met vragen over kwik en hoe dit te testen, omdat zij ook een kwikvergiftiging vermoeden. Hoe gaaf is dat, kan ik ook nog andere mensen helpen met zoeken in de juiste richting. Via dit instagram account zal ik dit ook blijven doen en bereik ik meer mensen, omdat dit in het Engels is.

Deze site blijft wel online, omdat er informatie op staat over een kwikvergiftiging als oorzaak van ME, en ik hoop alsnog via deze weg mensen te kunnen bereiken die eenzelfde ziektebeeld hebben.

X

Related posts

Leave a Comment